Forum gildii Childrens Of Bodom [CoB]
Napisa³em to by s³absi gracze mogli nam nabijaæ du¿o pkt. uznania xD
Build Elementalista na Jadeitow± Kopalnie
1. Deszcz Meteorów
2. Pal±cy ¯ar
3. ¯ar Teinai
4. Wypalaj±ce P³omienie
5. Roz¿arzone P³omienie
6. Meteor
7. Zestrojenie z Ogniem
8. Bryza Uzdrowienia
Jest to tak dok³adnie wyt³umaczone, nawet najwiêkszy noobek siê bêdzie umia³ tym pos³ugiwaæ
Dok³adne stosowanie dla tych co nie my¶l±
1. Sposób na ochronê konwoju (3³uczników)
Przed walk± u¿ywamy ZESTROJENIE Z OGNIEM nastêpnie BRYZÊ UZDROWIENIA.
Podchodzimy do przeciwników na tyle daleko jak mamy zasiêg. U¿ywamy DESZCZU METEORÓW nastêpnie PAL¡CEGO ¯ARU potem ¯ARU TEINAI i dobijamy wroga METEOREM.
2. Na Kopalnie
To samo co wcze¶niej, lecz mo¿e nie wystarczyæ. Trzeba bêdzie dobiæ WYPALAJ¡CYM P£OMIENIEM nastêpnie zwróciæ sobie energie u¿yciem ROZ¯ARZONEGO SPOJRZENIA i ponownie WYPALAJ¡CE P£OMIENIE. Je¿eli to nie wystarczy to na intuicje waliæ xD
3. Necro
W Jadeitowej Koplani du¿o graczy gra Necro Bomb. Mo¿emy przeciwko nim pos³ugiwaæ siê wszystkim prócz DESZCZU METEORÓW. Przy dobrej kombinacji mo¿emy poradziæ sobie z 2 necro bomb na raz ^^
4. £owca
Równie¿ czêsto spotykani na JK, s± dla nas g³ównym zagro¿eniem. S± specjalnie przygotowani by poradzic sobie z ele. To jest jedyna rzecz jak± musimy unikaæ
5. Monk
Wed³ug mnie mamy bardzo du¿y wp³yw na grê. Nie warto bawiæ siê z monkiem który non stop siê leczy...
6. Elementalista
Zazwyczaj zaczynaj± od ¯ARU TEINAI i PAL¡CEGO ¯ARU. wiêc od razu mo¿emy na ich widok u¿yæ METEORU.
Potem kombinacja z WYPALAJ¡CYMI P£OMIENIAMI i ROZ¯ARZONYM SPOJRZENIEM ponownie WYPALAJ¡CYMI P£OMIENIAMI. mo¿emy u¿yæ ¯ARU TEINAI i przystopowaæ METEOREM i jako¶ dalej na intuicje(bez DESZCZU METEORÓW)
To chyba tyle z czêstych przeciwników.
Jak podchodzimy to oni nas nie atakuj±, nie klikamy ¿eby w nich waliæ. Podchodzimy u¿ywamy umiejêtno¶ci i gdy zacznie dzia³aæ dopiero nas atakuj±. Czyli nic by to nie zmieni³o. Tylko 1 miejsce w buildzie mniej
Nie wiem czy to jasno wyt³umaczy³em
Ja nie mam ¯ADNEGO czaru lecz±cego/regeneruj±cego, wiem, mo¿e têpo, ale za to maksymalnie jestem nastawiony na si³ê ra¿enia.
Mój build na AB:
Meteoryt, Flara, Roz¿arzone Wêgle, Ogniste Tchnienie, Kula Ognia, Deszcz Ognia, ¯ar Teinai, Podwójny Smok
Alternatywny kiedy chcê mieæ pomocników:
Meteoryt, Flara, O¿ywienie Ko¶cianego Biesa, Ogniste Tchnienie, Kula Ognia, Deszcz Ognia, ¯ar Teinai, Podwójny Smok
Nie ma tam nic z GWEN, poniewa¿ tez nie posiadam GWEN xD
Mam nf, fc, i prop.
Wiêc w twoim przypadku da³o by siê obej¶æ bez Pal±cego ¯aru(prop) ale z Deszczem Meteorów to k³opot.
zamiast tych 2 da³bym BRYZÊ i DESZCZ OGNIA, ale to ju¿ by³y by k³opoty z solo napadami na kopalnie...
albo AURE ODNOWY i ROZ¯ARZONE WÊGLE...
Jutro po szko³ê przetestuje i napiszê..
No to siê pomyli³em :x
Dziêki za wszystko
EDIT: Nuker nie sprawdza siê teraz na JQ jak kiedy¶. Najlepiej ³aziæ z touch earth tank (Szar¿a ¦mierci, Krystaliczna Fala, Fala Uderzeniowa, Glif Odnowy, Zbroja z Od³amków, Aura Kamiennego Cia³a, Zbroja Ziemi, Zestrojenie z Ziemi±) lub fire touch (Szar¿a ¦mierci, Gwiezdny Wybuch, Roz¿arzone Wêgle, Po¶piech Ognistego Djinna, Piek³o, Feniks, Glif Odnowy, Zestrojenie z Ogniem). Tak¿e elementalista z Promieniem Os±du, ale lepszy do tego monk (Arcane Echo + Ray of Judgement).